Igienizare aer condiționat

Igienizare aer condiționat

Igienizarea se afla printre cele mai importante operatiuni de service deoarece ea va asigura ca nu va imbolnaviti din cauza bacteriilor ce s-au depus in unitatea de aer conditionat si care pot zbura in incapere in timp ce aerul conditionat este pornit. Pentru a va asigura ca respirati un aer curat trebuiesc igienizate periodic urmatoarele componente: vaporizatorul, turbina, filtrul de aer, condensatorul si tavita de condens.

Vaporizatorul (evaporatorul) este parte componenta din unitatea interioara a aparatului de aer conditionat, in care se evapora freonul, producand racirea aerului in incapere. In timp, pe tuburi si in spatiile dintre acestea apar impuritati, depuneri de praf, bacterii si microorganisme ce pot fi inhalate prin aerul respirat.
Turbina (ventilatorul) este parte componenta a unitatii interioare cu rolul de a ghida aerul cald din incapere spre vaporizator, unde se raceste. Odata racit, aerul este eliberat inapoi in incapere. Depunerile de pe ventilator si aripioarele acestuia se pot intoarce inapoi in aer.
Filtrul de aer este parte componenta din unitatea interioara. Oricat de performant ar fi filtrul de aer, daca nu este curatat si igienizat periodic, acesta isi pierde eficienta si scade calitatea aerului respirat. Filtrul de aer trebuie verificat si curatat la primele semne de murdarie si imbacsire cu praf.
Condensatorul este parte a unitatii exterioare a aparatului de aer conditionat, in care freonul trece din starea de vapori in starea lichida. Deoarece functioneaza fara intrerupere, pe condensator se strange o mare cantitate de praf si murdarie, ceea ce afecteaza puterea de racire a aparatului.
Tavita de condens este parte a unitatii interioare si rolul ei este de a colecta condensul produs de umiditatea aerului. Fiind un loc de stocare si eliminare a apei, pe tavita se formeaza depuneri de natura organica, de culoare verde, specifice apei.

Igienizarea aerului conditionat este esentiala pentru sanatatea dumneavoastra! Cu ajutorul nostru va puteti bucura de o igienizare profesionala, specialistii nostri fiind mereu pregatiti sa intervenim in cel mai scurt timp, oriunde in Bucuresti si Ilfov.